donderdag 19 augustus 2010

Geluiden vinden.

Ik heb een hele leuke site gevonden waar je allerei geluiden kan vinden. Het is helemaal geen moeilijke site om mee te werken en het kan heel handig zijn als je geluiden zoekt om in de kleuterklas te laten horen. De geluiden zijn ook heel erg duidelijk.

De naam van de site in findsound en hieronder vind je het adres:
http://www.findsounds.com/

hieronder schrijf ik wat ideeën hoe je de geluiden kan gebruiken in de kleuterklas:

Dierengeluiden.
Verzamel allemaal dierengeluiden op findsound en neem ze mee naar de klas. zoek ook een foto van elk dier dat je hebt gekozen. De opdracht kan bijvoorbeeld zijn dat de kleuters al de prenten van de dieren kunnen zien en dat jij één dierengeluid oplegd. nu moeten de kleuters raden welk dier ze hebben gehoord.

verhaal.
Je kan op de computer een eigen verhaal maken. om het verhaal leuker te maken kan je er voor zorgen dat je op bepaalde plaatsen op een prent kan klikken. Wanneer je er op klikt horen de kleuters een geluid die iets temaken heeft met de prent. bijvoorbeeld als er een trein op een prent staat en de kleuters klikken er op dan horen ze een trein rijden.

Reageer spelen.
Je kan op findsound 2 geluidjes zoeken die jij heel leuk vind. je spreekt met de kleuters af voorwat de geluidjes staan. bijvoorbeeld als je geluid 1 hoort loop je rond in de zaal. wanneer je geluid 2 hoort sta je zo snelmogelijk stil.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten