donderdag 19 augustus 2010

BERTJE BIG op avontuur.

Ik heb in de bibliotheek een heel mooi boek gevonden namelijk “BERTJE BIG op avontuur”. Dit boek werd geschreven en geïllustreerd door Peter brouwers.

Het boek gaat over een klein varkentje die op zoek gaat naar zijn eigen avondtuur. Hij leert van zijn papa dat een avontuur iets spannends en iets nieuws is dat je nog nooit hebt beleefd. Zijn mama vertelt hem dat je een avontuur best met z’n tweeën doet. In het boek gaat Bertje op zoek naar een partner om een avontuur te beleven. Hij komt verschillende dieren tegen, namelijk het veulen Floris, het stiertje Harold, de lammetjes, de eendjes en de geitjes. Al deze dieren hebben hun eigen manier om een avontuur te beleven, maar of dat ook het echte avontuur is voor Bertje big is een andere vraag. Om te weten wat de avonturen zijn van de verschillende dieren en hoe het boek afloopt moet je het boek zelf eens lezen.

Ikzelf vindt het een heel leuk boek om te gebruiken in de kleuterklas, want het verhaal wordt duidelijk verteld en er staan hele mooie prenten in het boek. De kleuters kunnen zich herkennen in het hoofdpersonage en de voorgestelde dieren in het boek zijn typische boerderijdieren. Er zitten verschillende thema’s verwerkt in het boek zoals boerderijdieren, anders zijn, vriendschap, op avontuur, …

Ook ik heb het boek gebruikt in de kleuterklas onder het thema “anders zijn”. Ik heb het boek eerst voorgesteld in een poppenspel en daarna verteld in de klas.

Wilt u graag nog meer info over het boek vind je hier een site:
http://www.pluizuit.be/091124/Bertje%20Big%20op%20avontuur.htm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten